Lednice zaklíněná v koruně vzrostlého stromu pobavila brněnskou policii

1. listopad 2016

Strážníci městské policie nesundávají ze stromů pouze kočky. Na ty brněnské čekal v pondělí odpoledne kuriózní případ – v koruně vysokého javoru uvízla lednice. Zřejmě šlo o vtípek studentů.

Pobaveným tónem oslovil v pondělí odpoledne policisty v Králově Poli muž, který o chvíli dříve telefonoval na jejich tísňovou linku. Strážníky požádal o příjezd do Purkyňovy ulice nacházející se u studentských kolejí.

V tamním parku zavedl hlídku k vysokému javoru – mezi jeho větvemi se nacházela lednice. Neobvyklý nález sice strážníky rozesmál, mohl být ale nebezpečný. Přivolali proto hasiče a prostor mezi stromy do jejich příjezdu kontrolovali. Pád lednice z přibližně 15 metrové výšky by mohl kolemjdoucí těžce zranit.

Přivolaní hasiči o několik minut později spotřebič dostali zpět na zem. Kdo ho do takové výšky umístil a jak se mu to podařilo, zatím podle mluvčího městské policie Brno Jakuba Ghanema není jasné.

Ledničce chyběl motor a dvířka, i tak ale její vyzvednutí na strom muselo být velmi složité. Případ strážníci předají ke správnímu řízení jako pokus o založení černé skládky. Za to hrozí podle zákona pokuta až 50 tisíc korun.

autor: dbr
Spustit audio