Lázně Kynžvart se specializují zejména na dětské pacienty. Za čistým ovzduším ale míří i dospělí

3. srpen 2020

Lázně Kynžvart se nacházejí na Chebsku v Karlovarském kraji. Leží uprostřed známého západočeského lázeňského trojúhelníku. Dominantou města je na západním svahu položená lázeňská čtvrť, která vděčí za svůj vznik především blahodárnému klimatu a léčivým minerálním pramenům.

Lázně Kynžvart založil v polovině 19. století majitel kynžvartského zámku kníže Richard Clemens Metternich. Pro lázeňské účely tu nechal zachytit a upravit šest léčebných pramenů. Dnes se k léčení využívají čtyři: Richard, Viktor, Helena a Marie.

Místní lázně se jako jediné u nás specializují na léčbu dětí. Ty sem přijíždějí nejen za léčivými prameny, ale také za jedinečným klimatem. Kynžvart je totiž jednou ze čtyř lokalit v České republice, kde jsou klimatické podmínky uznány jako přírodní léčivý zdroj.

Děti inhalují Lesní pramen dovážený z Mariánských Lázní

A přestože se lázně zaměřují především na děti, jezdí se do nich léčit i dospělí. Indikací lázeňské kúry jsou respirační a kožní onemocnění, nemoci pohybového aparátu a nově i obezita. V Lázních Kynžvart se zaměřují také na léčbu onemocnění ledvin a močového ústrojí dětí. „Jsme jedinými lázněmi v České republice, které se zabývají dětskými nefro-urologickými problémy,“ upřesňuje lékařská náměstkyně lázní Dana Šašková.

Město Lázně Kynžvart láká návštěvníky nejen léčbou. Za návštěvu určitě stojí také zdejší zámek a rozhlehlý zámecký park. Další zajímavosti a památky najdete i v blízkých Mariánských Lázních.

Spustit audio