Kynuté koláče
Masopust, hody, svatba, návštěva, narozeniny, neděle - jednoduše pro přípravu koláčů je vždycky vhodná příležitost. Zkuste si je připravit třeba podle paní Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou.
Budete potřebovat:
500 g hladké mouky
50 g kvasnic
1 “hořčičná” sklenka oleje (200 ml)
1 sklenka vlažného mléka
3 lžíce cukru
špetka soli
2 žloutky
Postup:
1. Ze surovin zpracujeme těsto, ze kterého hned tvoříme koláče a zdobíme dle chuti a fantazie - třeba povidlovou, tvarohovou nebo makovou nádivkou a drobenkou.
2. Kynout necháme až na plechu, a to zhruba 40 minut. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3. Pečení obvykle u menších koláčů trvá okolo dvaceti minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.