Kulturní tipy: vinařský ples, swingový koncert či košt kysaného zelí v Pohořelicích

Nadcházející víkend přinese různorodé akce, třeba kostýmované prohlídky vily Stiassni, ples vinařů, ledové sochy či swingový koncert.

Kostýmované prohlídky vily Stiassni

  • 25. ledna, Vila Stiassni Brno

Vila ožívá! Nechte se společně s Divadlem historie v pohybu Exulis nechat unést do zlatých 20. let a vychutnejte si během mimořádných kostýmovaných prohlídek vilu Stiassni takřka všemi smysly. Navíc budete v tomto termínu obklopeni bohatou květinovou výstavou z dílny floristy Slávka Rabušice. Prohlídky začínají v každou celou hodinu od 16 do 19 hodin. Rezervace nutná.

ZeloFest

  • 26. ledna, od 10 do 20 hodin, sál radnice v Pohořelicích

V sobotu se uskuteční již 17. ročník koštu kysaného zelí. Smyslem soutěže, která je pořádána nadšenci a dobrovolníky, je vyzdvihnout a více zpopularizovat kysané zelí, které je svým způsobem součástí Moravy, Rozhodně si skvěle pochutnáte a dobře se pobavíte u dobrého vína a lidové muziky.

Ples vinařů

  • 25. ledna, od 20 hodin, Hustopeče

Ples vinařů a přátel vína Hustopeče se koná v pátek 25. ledna od 20 hodin ve společenském domě v Hustopečích. K tanci a poslechu zahraje dechová hudba Stříbrňanka a kapela Šarže 54. Připravena je volná degustace vín i bohatá tombola.

Jan Smigmator

Sono Swing Gala

  • 30. ledna, Sono centrum Brno

V brněnském Sono centru se uskuteční velký swingový večer se vzácnými hosty z Čech i Velké Británie. Devadesátiminutový program sestavil swingový zpěvák Jan Smigmator, kterého doprovodí RTV Big Band Felixe Slováčka. Hlavním zahraničním hostem bude otec Amy Winehouse, britský zpěvák izraelského původu Mitch Winehouse.

Ledové sochy u Galerie Vaňkovka

  • do 27. ledna, prostor mezi Fait gallery a Galerií Vaňkovka v Brně

Přijďte se ještě o tomto víkendu podívat na výstavu ledových soch, které dosahují výše až 2,5 metru. Sochy znázorňují například brankáře Komety, chrám sv. Petra a Pavla či znak města Brna.

Spustit audio