Kulturní tipy: Filmové lahůdky od Berlína po Cannes, elektrické pokusy ve VIDA centru či návštěva zoo

5. říjen 2018

Vezměte děti za zábavou, která má za úkol i poučit - do zábavního parku VIDA nebo na Světový den zvířat do zoologické zahrady v Brně-Bystrci.

Be2Can v Brně

  • 4. - 7. října, kino NoArt (provizorně na ulici Radnická) a kino Scala

Sklizeň toho nejlepšího, co letos nabídly tři nejdůležitější filmové festivaly v Berlíně, Benátkách a Cannes. Filmoví fanoušci a fajnšmekři si při výběru filmů určitě přijdou na své. Podrobnosti jsou na webu festivalu.

Komiksový festival KOMA

  • 4. - 7. října

Brněnské centrum Malá Amerika se zaplní komiksy. Čtvrtý ročník této akce nabídne kromě výstav také ukázky kreslení nebo besedy s autory.Program najdete tady.

Světový den zvířat v ZOO Brno

  • sobota 6. října,

Pro děti i jejich rodiče bude připravena naučná stezka po zoo. Zabrousíte do světa zajímavostí ze zvířecí říše, ale nahlédnete také do problematiky plastů. V rámci akce Mezinárodního dne zvířat, můžete shlédnout v 15 hodin v sále správní budovy zoo film „A Plastic Ocean“ pod záštitou Greenpeace ČR. Informace k akci najdete tady.

Víkendové labodílny – vysoké napětí ve VIDA! Science centru Brno

  • 6. - 7. října

Jste napjatí, co všechno elektřina dokáže? Kolik pomerančů je potřeba k rozsvícení žárovky? Navštivte podzimní labodílny a užijte si program nabitý pokusy s elektřinou.

Dny otevřených dveří v Mikulčicích a velkomoravském opevnění

  • 7. - 8. října, Mikulčice

Tématem letošního ročníku je velkomoravská hradba. Vše je navíc okořeněno možností návštěvy právě probíhajícího terénního výzkumu odkrývané hradby na předhradí mikulčického hradu. V průběhu akce bude i nadále k vidění výstava Mikulčice – genius loci, fotografie s příběhem.

Valtické vinobraní 2018

  • 5. - 6. října, Valtice

Vinobraní tradičně nabídne propojení folklóru a moderní hudby, snoubení vína, burčáku a množství pestrého krajového jídla. Na třech pódiích se soustředí směsice hudebních žánrů z celého portfolia české hudební scény. Páteční program na náměstí probíhá od 18 hodin do půlnoci a nabídne zajímavý start celého Valtického vinobraní.

Spustit audio