Kroměřížská porodnice má nové porodní boxy hotelového typu, nabízí větší komfort i soukromí

4. duben 2022 11:53

Stavbaři dokončili opravu porodního oddělení v nemocnici v Kroměříži. Nové jsou porodní boxy hotelového typu s vlastním sociálním zařízením.

Kroměřížská porodnice má nové porodní boxy hotelového typu. Stavbaři dokončili rozsáhlou opravu porodnice, která se téměř nezměnila od roku 1995.

Jde o tři moderní a nové porodní sály, které mají nahrazovat domácí prostředí. Jde o sály se zázemím hotelového typu. Hlavní výhodou je, že rodičky už se nebudou muset stěhovat z pokoje na porodní sál, k dispozici budou mít i vlastní sociální zařízení. Na jednom porodním sále bude i vana, která bude sloužit pro porody do vody. Cílem je, aby se rodičky v novém prostředí cítily jako doma.

Dosud ženy rodily v náhradních prostorách na oddělení šestinedělí, kde bylo po dobu rekonstrukce  vytvořené náhradní zázemí.

Náklady na modernizaci byly 12 milionů korun. Podle ředitelky kroměřížské nemocnice Lenky Mergenthalové hradila veškeré náklady nemocnice sama. Jak uvedl primář porodního oddělení Lukáš Vacula nemocnice, chce teď moderním prostředím zaujmout i rodičky například z Jihomoravského nebo Olomouckého kraje.

Nemocnice připravila i Den otevřených dveří pro veřejnost nebo pro nastávající rodiče, kteří by se chtěli na nově opravenou nemocnici přijít podívat. Prohlídky budou možné 5. dubna 2022 od 10 do 14 hodin.

 

autoři: Lukáš Veselý , Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související