Krásné pleti docílíte péčí nejen zvenku, ale také zevnitř

Také toužíte po dokonalé pleti bez pupínků a bez vrásek? Prostě mít tvářičku jako broskvičku? Vyzkoušejte recepty staré nejméně 100 let. Možná vám udělají stejnou službu jako drahé krémy, ale doufáme, že žádný z nich vám neublíží.

Jemné a jasné pleti docílíte mytím v teplém mléce se špetkou soli. Dámy venkovské nechť použijí čerstvou syrovátku. Ku krášlícím prostředkům, které mají zvýšiti lesk a bělost pleti, přičítá se i čerstvé syrové maso telecí nebo kuřecí.

Tenké řízky masa pokládají se na pleť, čímž ta se stává hladkou. Pleti prospěje i odvar z petržele a zázračný účinek má šťáva z okurky. A taky jezte hodně nepražených buráků a pijte čaj z máty a ořešáku. Uvidíte, jak budete krásné.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.