Kopačky vyměnil za šicí stroj. Zlínský fotbalista Jakub Janetzký doma šije roušky. Nejen pro sebe

Sportovní svět se zastavil. Zlínští hráči trénují podle individuálního tréninkového plánu, Jakub Janetzký se však věnuje se svou přítelkyní ještě jiné ušlechtilé činnosti.

„Vyrábím s přítelkyní a její rodinou roušky,“ prozrazuje zlínský záložník. „Byl to náš společný nápad, vzhledem k tomu, že je přítelkyně zdravotní sestra, tak ví jak moc je aktuální stav vážný, takže mě do celé té situace zasvětila,“ popisuje Janetzký, který vyzývá ostatní, aby se nestyděli roušky na veřejnosti nosit.

Čtěte také

„Myslím, že je to potřeba. Chtěli jsme, aby se mladí lidé nebáli nosit roušky, a aby věděli, že se není za co stydět. Přítelkyně toto dala na svůj instagramový profil, kde se jí následně ozvala slečna s prosbou, zda bychom nemohli několik kusů dodat i pro jejího strejdu pracujícího pro policii,“ vysvětlil začátek této pomoci.

„Nemáme jich moc, jen okolo dvaceti, ale je to i tím, že máme starý šicí stroj, který jsme těžce sháněli. Má špatné jehly a nemáme moc materiálu, ale co půjde, pošleme dál,“ vysvětluje dvaadvacetiletý fotbalista, jenž chápe rozhodnutí vlády ohledně aktuální karantény.

Čtěte také

Liga je zatím přerušena, ale Janetzký není ohledně jejího pokračování velkým optimistou. „Bohužel vzhledem k tomu, že nikdo netuší, jak dlouho bude tento stav trvat, si myslím, že se liga nedohraje. Samozřejmě bych byl za příznivý stav rád, ale tohle je vyšší moc. Nikdo nemůžeme říct, jak to bude,“ obává se rodák z Opavy.

Žádný z hráčů podobnou situaci nejspíš nezažil, návrat na trávník tak nebude rozhodně jednoduchý. „Před návratem k zápasům nás určitě čeká kratší příprava, ale nic velkého. Spíš se budeme připravovat na duely, které budou před námi,“ předpokládá.

autor: dan
Spustit audio

Související