Klechtanka z Lipovce
Recept na klechtanku, od Anny Ševčíkové z Lipovce, zazněl v pátek 18. dubna.
Suroviny:
400 ml vody, 4 až 5 větších brambor, sůl, nové koření, 2 bobkové listy, 1 l mléka, 5 polévkových lžic hladké mouky, 1 vejce
Postup:
Brambory nakrájíme na kostky, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, osolíme a dáme vařit, dokud brambory nejsou měkké.
Mouku rozšleháme do hladka ve 250 ml mléka, vlijeme do vařících brambor. Mícháme a postupně přiléváme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali 1 vejce. Stále mícháme, aby se mléko nepřipálilo.
Klechtanka má mnoho variant. Můžete ji například vařit se sušenými nebo čerstvými houbami.
Dobrou chuť!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.