Kladno vs. Dukla 2:0. Zvítězili hokejisté i volejbalisté

7. duben 2018

Volejbalové Kladno i to hokejové mají za sebou povedené, ale hlavně vítězné zápasy proti Duklám - a to v semifinále extraligy potažmo v baráži o ní. Volejbalisté porazili Duklu Liberec 3:0 a na ledě zvítězili Rytíři Kladno nad Duklou Jihlava 3:1. Hokejisté i volejbalisté se navíc domluvili a kvůli fanouškům posunuli začátky obou utkání. Ti tak mohli zvládnout sledovat oba zápasy a odcházet z nich spokojeni.

Na obou zápasech navíc platila stejná vstupenka. Na zimní stadion přišlo 4 422 diváků a volejbal sledovalo 1067 fanoušků. „Porazíme dvakrát Duklu a jdeme domů,“ říká s úsměvem jeden z fanoušků, který mířil z hokeje do sportovní haly na volejbal. Oba sportovní stánky jsou zhruba 5 minut chůze od sebe.

Kdyby ale kladenští hokejisté nesouhlasili s dřívějším začátkem utkání a volejbalisté ho naopak neposunuli dozadu, mohlo to být všechno jinak. „Dělal jsem to hlavně kvůli sportovním fandům. Navrhoval jsem to hokejistům, a i když první reakce nebyly příznivé, nakonec jsme se dohodli,“ říká volejbalový trenér Milan Fortuník.

Finalisté volejbalové extraligy se z Kladna rozprchli do celého světa. Kouč Milan Fortuník (vlevo) skládá nový kádr

Další zápasy hrají Rytíři už v neděli na ledě Litvínova a kladenští volejbalisté v pondělí v Liberci.

autoři: jbk , von
Spustit audio