Kimchi aneb zabiják chřipky. „Je to korejský zázrak, který posiluje imunitu,“ říká Štěpán Hodač

7. květen 2020

Už jste ochutnali kimchi? Laicky řečeno je to zelný salát v korejském podání, říká se mu také zabiják chřipky. Obsahuje antivirotika a pozitivně ovlivňuje střevní mikrobiom, kde se tvoří imunita. 

Takže kimchi je velmi aktuální a zdravá dobrota. Přišel nám ji představit Štěpán Hodač ze společnosti I love hummus.

Proč jíst kimchi?

Fermentované produkty příznivě ovlivňují naše zdraví.

Čtěte také

Zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry, napomáhají trávení, posilují imunitu, podporují kardiovaskulární systém. Jsou díky česneku antioxidační s nízkou energetickou hodnotou.

Všechny ingredience se naloží, zasypou kořením (pastou z chilli) a nechají několik dní fermentovat. Výsledkem pak je křupavý kvašený pikantní salát, plný blahodárných probiotik.

Co je kimchi a jaká je jeho historie? Kimchi už letělo i do vesmíru!

Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 112 kJ / 27 kcal, Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 4,9 g z toho cukry 2,2 g, Vláknina 1,8 g, Bílkoviny 1,6 g, Sůl 1,0 g

Jaké jsou zdravotní benefity kimchi pro naše tělo? Z čeho se kimchi připravuje, na co si dát pozor? Jak jíst kimchi?

Vše se dozvíte v našem rozhovoru se Štěpánem Hodačem v našem audio-archivu:

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související