„Když dědu Bohdala poslali pro vepřový, donesl půl prasete,“ říká s úsměvem herečka Simona Stašová

K povídání na pomyslnou pohovku si Jožka Kubáník pozval také herečku Simonu Stašovou. Ačkoli ústředním tématem byly „vlasy“ a vzpomínalo se na legendární roli ve filmu Pelíšky, řeč byla i vztahu Simony ke svému povolání herečky a spolu s Jožkou zavzpomínali na Květu Fialovou a Stellu Zázvorkovou.

Simona prozradila, že vlasů „na tři hlavy“ zdědila po tátovi i po mámě. Díky své tetě taky ví, že do drdolů se dřív dávaly ztvrdlé housky nebo houbičky na nádobí.

Poctivost při přístupu k rolím má zase údajně po dědečkovi Bohdalovi. „Své role nehraju, ale žiju,“ říká doslova a na dědečka prozrazuje: „Když dědu poslali pro vepřový, donesl půl prasete.“

A považuje za nutné, aby při své profesi a popularitě stále dobře vypadala? K tomu říká: „Na veřejnosti chodím ulíznutá a nenamalovaná, takže ani sama sebe moc nepoznávám.“ 

Co má v záloze, kdyby musela opustit hereckou profesi? A ke které z hereckých osobností, se kterými se díky mamince Jiřině Bohdalové od malička znala, měla nejbližší vztah? Dozvíte se, když si poslechnete celý rozhovor.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Spustit audio

Související