Karlovy Vary mají blízko k návratu do extraligy

18. duben 2018 08:35

V desátém kole baráže o extraligu se radovaly domácí celky. Karlovy Vary jasně porazily Kladno a o návrat do nejvyšší soutěže je může připravit jen shoda okolností, na druhé místo se dostal Litvínov.

Energie začala ve velkém stylu a do první velké šance se dostal již po dvanácti sekundách Flek, Cikánka v kladenské brance ale nepřekonal. Skóre nedokázal otevřít ani v další gólové příležitosti Gríger ve 3. minutě.

Hosté se v KV aréně připomněli až v 8. minutě, Závorka si však s dorážkou Kloze poradil. Machačovi poté v zakončení zabránil jeden z domácích hráčů.

V 11. minutě se domácí již dostali do vedení, Skuhravého přihrávku proměnil v první gól Vachovec. Karlovarský kapitán byl následně vyloučen, Rytíři však úvodní přesilovou hru nevyužili a nepotrestali ani pozdější trest Balána.

Vstup do druhé třetiny poznamenala sérii kladenských vyloučení, Západočeši se ale nedokázali prosadit ani při 61 sekund dlouhé výhodě pět na tři. V polovině utkání se však domácí přece jen gólu dočkali, poté co Cikánka prostřelil Kohout. Další branku mohly Karlovy Vary přidat po přečíslení tři na jednoho, Stloukal ale z dorážky nemířil přesně.

Kladno ale nerezignovalo a snažilo se odvrátit třetí prohru v řadě. Závorka si však poradil se střelou Lenďáka a ustál i závary v závěru prostřední dvacetiminutovky, kdy byli blízko gólu Redlich a Kružík.

Zvýšenou aktivitu hostů nezastavila ani přestávka, Rytíři ale dokazovali, že není náhoda, že jsou nejméně produktivním týmem v baráži. Místo snížení tak z rychlého protiútoku sami inkasovali, akci Fleka dokončil Balán.

V 50. minutě navíc dostal pětiminutový trest za faul na Grígera hostující Štich a šance Kladna na bodový zisk ještě více klesla. Domácí dlouhou výhodu nevyužili, ale zápas bez problémů dovedli do vítězného konce.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Vachovec (Skuhravý), 30. Kohout (Gríger, O. Beránek), 47. Balán (Flek). Rozhodčí: Hradil, Kikka - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4, navíc Štich (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5502 (vyprodáno).

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. J. Černý (Baránek, Gula), 53. J. Mikúš (Sörvik, M. Hanzl), 56. Gerhát (Sörvik, Iberer) - 19. Skořepa (P. Straka, Suchánek), 28. F. Seman (D. Čermák, Kořenář). Rozhodčí: Pešina, Šír - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 4:3, navíc Frolo (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4642.

autor: vman
Spustit audio