Karlovarští hokejisté si připsali další výhru. Dva body ve Zlíně vychytal sedmnáctiletý Hamrla

9. prosinec 2020 08:35

Hokejisté Karlových Varů vyhráli na ledě Zlína 2:1 v prodloužení. Takřka bezchybným výkonem jim k tomu pomohl sedmnáctiletý brankář Patrik Hamrla. Ten odchytal v minulé sezoně duel ve Vítkovicích, kde za Energii kvůli šetření hráčů před očekávaným play off nastoupil juniorský výběr.

Zlínští se v první třetině dostali do vedení, ve druhé třetině pak srovnal skóre Tomáš Redlich. Do konce základní hrací doby už ale gól nepadl. Rozhodnutí přišlo až 55 sekund před koncem prodloužení poté, co byl faulován Jakub Flek, ten pak dokázal proměnit nařízené trestné střílení a zajistil karlovarským hokejistům druhý bod.

Právě v tomto utkání zažil plnohodnotnou premiéru v nejvyšší soutěži sedmnáctiletý brankář Patrik Hamrl, a to na místě, kde s hokejem začínal. „Celkově to byl můj druhý zápas v extralize a ještě de facto na ledě, kde jsem 16 let hrál a trénoval, bylo to pro mě takové specifické,“ řekl hokejový brankář karlovarské Energie Patrik Hamrla.

V minulém ročníku se přesunul přes celou republiku právě do lázeňského města. Přestože o své nominaci pro utkání s mateřským klubem věděl několik dní dopředu, rodinu a známé kvůli uzavření tribun pozvat nemohl. „Mrzí mě to, dívali se aspoň přes video, ale bohužel jinak to nejde,“ uvedl.

V Karlových Varech by se teď Hamrla chtěl stát stálým parťákem zkušeného Filipa Novotného. Tuto roli dosud plnil osmnáctiletý Jan Bednář, který by ale měl po juniorském mistrovství světa zůstat v zámoří a hrát tamní juniorskou ligu. Hamrla se teď chce vydat po stopách svého o rok staršího předchůdce. „V tomhle je Honza pro mě vzor. Ukázal, že je skvělý gólman. Klobouk dolů před ním, mít v šestnácti, sedmnácti letech odchytaných tolik zápasů mezi muži, to opravdu respekt,“ vzkázal Hamrla.

autoři: David Nekvinda , nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio