Kapela Mirai chystá v červnu koncerty pro auta. Vnímá je jako rozlučku s protiepidemickými opatřeními

17. květen 2021

Mirai se v červnu chystají zopakovat autokoncerty, které v loňském roce uspořádali v Ostravě a Brně. Letos přidají zastávku i v pražských Letňanech. Věří, že pro posluchače zahrají v takovém formátu naposledy.

Série autokoncertů odstartuje 4. června v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě, 9. června se přesune do pražských Letňan a 12. června do brněnského stadionu Za Lužánkami. „Pódium je oproti normálnímu koncertu hodně vysoko a všechno musí být o dost větší, aby viděla i auta z dálky,“ popisuje kapela.

Fanoušci uslyší v předpremiéře pilotní singl z nové desky, která vyjde na podzim. Uvidí také záběry z videoklipu, který bude prý nejdražším, co kdy kapela natočila. „Novou kapitolu a novou éru je třeba pořádně ohraničit, tak doufám, že všechny trochu překvapíme,” říkají Mirai.

Po autokoncertech vyhlíží venkovní turné

Kapela věří, že by už v červenci mohla vyrazit na venkovní turné. „Věříme, že tyhle koncerty jsou pro nás poslední, které pro auta odehrajeme. Ten formát je skvělý a v rámci všech současných omezení geniální, jak si zahrát naživo. Věříme, že v červenci se už uvidíme, jak jsme byli zvyklí. I proto chceme koncerty pro auta ještě jednou prožít. Je to nejspíš naposledy v životě, kdy něco takového organizujeme. Je s tím milionkrát více práce, ale stojí to vážně za to. Těžko se to popisuje, ale to propojení mezi námi a lidmi v autech prostě funguje a myslím, že zažít to aspoň jednou v životě za to stojí,” prozrazuje frontman kapely Mirai Navrátil.

autor: ech | zdroj: Universal Music
Spustit audio