Kam po svátcích? Koncert v Šardicích, betlém v Žatčanech nebo žehnání mladých vín

28. prosinec 2018

Na tento víkend jsme vybrali pozvánky na žehnání mladých vín i na vánoční koncerty. V Brně můžete navšívit výstavu loutek na Špilberku.  

Žehnání mladých vín

  • 28. prosince, Vítonice

Součástí duchovní mše v kapli Nejsvětějšího srdce Ježíše bude i žehnání mladých vín ročníku 2018, které provede otec Jindřich Čoupek. Po mši budou vzorky vín přeneseny do místního kulturního domu, kde dojde ke společné degustaci. Zahájení bohoslužby je v 18 hodin.

Vánoce na Špilberku

  • 26. – 30. prosince, Brno

Aktivním odpočinkem, procházkami a poznáváním pěkných míst a expozic můžete strávit čas vánočních svátků i přelom stávajícího a nového roku. Zajít si můžete třeba na výstavu Umění loutky (trvá do 20. ledna), která mapuje celé jedno století vývoje tradičního českého loutkářství.

Vánoční koncert v kostele Božského Srdce Páně

  • 30. prosince v 15 hodin, Vacenovice

Vystoupí Vachův sbor moravských učitelek, ženský sbor Marijánky a Mužský sbor z Vacenovic. Přijďte si zpříjemnit sváteční čas a poslechnout si vánoční písně v prostředí vacenovického kostela.

Nová fasáda hvězdárny Brno

Vánoční Hvězdárna a planetárium

  • 28. – 30. prosince, Brno

Vydejte se Po stopách Alberta Einsteina nebo na projekci Morava 360°, která vám ukáže známá místa našeho kraje z nových úhlů. Hvězdárna na Kraví hoře v Brně nabízí po svátcích program nejen pro děti.

Živý betlém v Žatčanech

  • 28. prosince v 17 hodin, Žatčany

Srdečně zveme na tradiční živý betlém v dobových kostýmech do Žatčan, a to v pátek 28. prosince na návsi. Děti sehrají scénku o narození Ježíška za doprovodu místní hudby. Přijďte si zazpívat koledy a ochutnat svařené víno a domácí cukroví.

Vánoční koncert  v Šardicích

  • 29. prosince v 17 hodin, Šardice

Už v sobotu vás čeká tradiční Vánoční koncert v Obecní hale U Orla v Šardicích. Vystoupí Mladá muzika Šardice pod vedením uměleckého vedoucího a dirigenta Romana Kohoutka.

Spustit audio