K plotně mě neposílají, dávají mi na sebe číslo. Šestnáctiletá studentka píská fotbalové zápasy

8. listopad 2018

Zuzana Navrátilová hraje fotbal za Fastav Zlín a rok už působí také jako rozhodčí.

Fotbalu se studentka Gymnázia Lesní čtvrť věnuje od osmi let a k pískání zápasů se dostala při hraní za ženský tým v Lůžkovicích.

„Po jednom utkání jsme se bavili právě o tom, jak pískal rozhodčí. A říkali si, jaké by to bylo, kdybychom si to vyzkoušeli,“ říkala Zuzana Navrátilová v pořadu Rendez vouz.

Zlínští fotbalisté porazili Spartu. Je to mimořádná událost, říká trenér Michal Bílek

Michal Bílek se raduje z vítězství nad Spartou

Fotbalisté Sparty ve 13. ligovém kole prohráli 0:1 ve Zlíně.

Ta zpočátku své rozhodcovské kariéry měla ještě jednu kolegyni, teď už je sama. „Mám za sebou asi třicet zápasů a pořád se učím. Stále se objevují situace, které jsem neřešila, učím se za pochodu,“ říká s úsměvem studentka, která patří mezi opory ženského týmu Fastav Zlín.

To, že je v regionu jediná žena – rozhodčí, jí problémy nedělá, nemá problémy ani s chováním mužů. „Neposílají mě k plotně, spíš se hádají, kdo mi dá telefonní číslo. Neberu to ale osobně,“ uvádí s úsměvem mladá rozhodčí.

A Zuzana Navrátilová přiznává, že ji nyní kariéra rozhodčí láká trochu víc než ta fotbalová. „Je to ale zapeklitá otázka, mám to tak padesát na padesát. Ale pískání mi přjde atraktivnější,“ dodává studentka.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio

Související