Jsem emoční houbička, usmívá se David Novotný. Těší se na roli moderátora Radiožurnálu Sport

21. květen 2021

V 11 hodin startuje vysílání digitální stanice Radiožurnál Sport – každou středu se v roli moderátorů sportovní talkshow Na place budou střídat tři herci a zároveň sportovní fanoušci. Patří mezi ně i David Novotný. Jak se připravuje? „Miluji improvizovat v nastalých situacích, vyznat se v tom. Považuji za znak inteligence, že si s tím dokážeš poradit. Pak je ale také inteligentní se sebrat a odejít,“ směje se.

Ladislav Hampl, Pavel Nečas a David Novotný, tváře talkshow „Na place“

„Jsem emoční houbička, nasávám a vydávám. Budu se soustředit na to, abych měl dostatek energie, abych se nezvedl a neodešel,“ popisuje s ironií a úsměvem na tváři své přípravy na moderování.

V rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou přiznává, že sport obecně miluje, ale fotbal nadevše. „Chci se něco naučit i o jiných sportech,“ slibuje herec, který měl vztah ke sportu už od dětství – oba jeho rodiče byli tělocvikáři a jako žáček hrál fotbal za Spartu.

Proč David Novotný nemá rád rozhodčí? A na co se nejvíce těší jako moderátor na digitální stanici Radiožurnál Sport?

Start Radiožurnálu Sport
autoři: Lucie Výborná , prh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.