Ježíškova vnoučata plní přání seniorům. Netradiční dárek dostala před lety Nataša z České Skalice

20. listopad 2021 08:25

Ježíškova vnoučata začala v tomto týdnu plnit další várku vánočních přání. Štědří lidé už v minulosti rozdali díky Českému rozhlasu dárky mnoha seniorům napříč celou republikou. My si teď připomeneme jeden netradiční, který před několika lety dostala paní Nataša z Domova pro osoby se zdravotním postižením v České Skalici. 

V jídelně Domova pro osoby se zdravotním postižením Na Třešňovce v České Skalici se chystá velká oslava. Bude se předávat hudební dárek.

Paní Anna měla na Ježíškova vnoučata zvláštní přání. Není totiž určené pro ni samotnou

Paní Anna z Domova důchodců ve Dvoře Králové nad Labem spolu se svým Ježíškovým vnoučetem, slečnou Terezou z Náchoda

Ježíškova vnoučata už pomalu začínají plnit přání. Důkazem je například paní Anna, která žije v Domově důchodců ve Dvoře Králové nad Labem. Její přání je ale tak trochu jiné, není totiž určené pro ni samotnou. 

Paní Valerie Jágrová, která se stala Ježíškovým vnoučetem, se rozhodla splnit přání, tedy koncert kapely: „Bylo to trošku dáno místem, protože jsem hledala nějaké přání, které by bylo pro mne i kapelu v rozumném dojezdu. A také mne zaujalo, že paní Pešková, která přání pro slečnu Natašu vybírala, psala, že ona nikdy nežila s žádnou romskou rodinou, protože od malička je po ústavech. To znamená, že k tomu svému naturelu neměla příležitost se dostat, k té jejich muzice. Tak jsem jí chtěla udělat radost.“

„Dobrý den Natašo, já jsem vaše Ježíškovo vnouče. A přivezla jsem vám tyto krásné kluky, aby vám zahráli k narozeninám. A je to trošku už i dárek k Vánocům. Všechno nejlepší, hezky si to užijte,“ popřála Valerie Jágrová slečně Nataše.

Romská kapela Gypsy Mario z Broumova se stala Ježíškovým vnoučetem pro slečnu Natašu

Za Ježíškovými vnoučaty v Domově pro osoby se zdravotním postižením Na Třešňovce v České Skalici stojí především vedoucí sociálního úseku Světlana Pešková: „Já jen předávám dopisy a informace. Organizuji ta setkání. Těch přání máme letos zhruba 70. Postupně to plníme. Denně ta práce zabere tak dvě až tři hodiny, než vše doladíme a zorganizujeme. Ale Ježíškova vnoučata dělají opravdu velikou radost. Takže se snažíme všechno doladit, je strašně fajn, že je o to takový zájem.“

Tímto přáním Ježíškova vnoučata v Domově pro osoby se zdravotním postižením Na Třešňovce v České Skalici rozhodně neskončila. Další dárky se budou postupně rozdávat až do Vánoc.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související