Ježíškova vnoučata na adventní plavbě po Vltavě

18. prosinec 2018

Vidět Národní divadlo od vody bylo veliké přání paní Hanky z Domova Anna. Z jednoho malého přání se nakonec stalo krásné předvánoční odpoledne pro dvě seniorky a dvě Ježíškova vnoučata.

Paní Hanka nyní žije v domě pro seniory v Českém Brodě, ale většinu života bydlela v Praze za Národním divadlem. Měla velké přání vidět divadlo ještě jednou, ale od vody. Její přání se, jako Ježíškovo vnouče, rozhodla splnit Jarka Indrová z ČRo Region. Přizvala ještě svoji kolegyni, paní Hance nabídla možnost také někoho pozvat a zařídila pro všechny adventní plavbu po Vltavě. Paní Hanka s sebou vzala paní Marii, která pochází z Kolína a v Praze byla naposledy před třiceti lety.

Jarka s kolegyní Janou pro obě seniorky přijely autem raději trochu dříve, ale cesta do Prahy uběhla velmi rychle, a tak zbyl čas na malé překvapení, návštěvu ČRo Region. Obě dámy se podívaly na vysílací pracoviště a seznámily se s moderátory Janou Chládkovou a Pavlem Kučerou. Nakonec si přímo ve studiu poslechly část vysílání. Potom následoval rychlý přesun na nábřeží Vltavy a nalodění.

Melodie vánočních koled, vůně čaje a cukroví umocnila zážitek z romantické plavby po Vltavě kolem pražských památek. Paní Maruška okouzleně sledovala stmívající se Prahu a paní Hanka s úsměvem pozorovala, jak se budova Národního divadla pomalu rozsvěcí a třpytí. Bylo to nádherné odpoledne pro všechny zúčastněné, jenom uteklo příliš rychle. Po návratu do Českého Brodu dostaly ještě dámy drobné vánoční dárky a nastal čas loučení. Po několika dnech přišel od paní Hanky a Marušky do Regionu pohled, který začínal těmito slovy: „Naše milé vnučky, které nám poslalo samo nebe…“

autor: JMys
Spustit audio