Ježíškova vnoučata: Bývalá lékařka si díky nadílce může sama měřit tlak

26. listopad 2017

Sedmdesátiletá Yvona Nechvátalová si přála vlastní digitální tlakoměr. Jako bývalá doktorka by si ráda měřila tlak sama na pokoji v Domě důstojného stáří v Brně. Přání jí splnilo Ježíškovo vnouče, kterým se stal reportér Českého rozhlasu Brno Tomáš Kremr.

„Mám vysoký tlak a lítá mně to nahoru dolů,“ vysvětlovala paní Nechvátalová reportérovi, proč si přála právě digitální měřič krevního tlaku. Když jí ho reportér Českého rozhlasu předal, měla velkou radost a hned ho vyzkoušela. Tlak měla v pořádku.

V Domě důstojného přání v brněnských Maloměřicích Yvona Nechvátalová pobývá tři roky a Ježíšek se jí v posledních letech vyhýbal. „Nemám nikoho, kdo by mi nosil dárky,“ vysvětluje.

Projektový manažer Domu důstojného stáří Daniel Zásměta nejdřív moc nevěřil, že bude přání vyplněno.

„S kolegou jsme byli naprosto fascinovaní tím, že žádost, kterou jsme tam dali, byla skutečně splněna, a to snad během několika hodin,“ pochvaluje si Zásměta.

Seniorům v Domě důstojného stáří splnilo přání ještě jedno Ježíškovo vnouče. Na jaře je vezme na výlet do muzea knoflíkářství v Senetářově.

Do projektu Ježíškova vnoučata se můžou přihlásit další domovy seniorů. Zájemci najdou podrobnosti na webu www.jeziskovavnoucata.cz.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio