„Je zlatá a povídá si s námi,“ říkají klientky Charitního domu ve Slavkově o studentce Adéle Adámkové, která tady dobrovolně pomáhá

11. listopad 2020

Nejen kvůli epidemii koronaviru ve zdravotnických a sociálních zařízeních chybí velké množství pracovníků. Taková situace nastala i v Charitním domě sv. Petra a Pavla ve Slavkově na Uherskobrodsku, kde scházela polovina zdravotních sester a pečovatelek. Situaci se daří zvládat i díky pomoci dobrovolníků.

„Jsou to lidé cenění zlatem. Tím, že sem chodí dobrovolně, přicházejí s chutí. A to je potom na jejich práci poznat,“ říká o dobrovolnících vedoucí Charitního domu ve Slavkově na Uherskobrodsku Lenka Staníková.

Konkrétně v tomto zařízení vypomáhá i devatenáctiletá Adéla Adámková, která studuje čtvrtý ročník zdravotnické školy ve Zlíně. Sociální oblast pro ni prý byla jasná volba. „Jelikož mám už zkušenosti ze zdravky, můžu více pomáhat,“ říká Adéla ke své práci v tomto zařízení.

S Adélou, klientkami i vedoucí Charitního domu ve Slavkově na Uherskobrodsku si povídal redaktor Michal Sladký.

(Na titulní fotografii zleva vedoucí chartiního domu ve Slavkově Lenka Staníková, dobrovolnice Adéla Adámková a vedoucí Regionálního dobrovolnického centra Zlínského kraje Jana Haluzová.)

Charitní dům Slavkov
Spustit audio

Související