Je tady opět jeden z receptů od Ivy Hüttnerové. Tentokrát vyřešíte uskladnění česneku

česnek
česnek

Dnes pro vás mám výborný tip do kuchyně. Sklidili jste česnek a nevíte, jak ho uskladnit, aby vydržel celý rok?

Pokud nemáte chladný sklep, můžete vytvořit česnekovou pastu, která vydrží opravdu dlouho. A nebudete potřebovat nic jiného než česnek a olivový olej, nejlépe extra panenský.

Do mixéru vložte půl kila vyloupaného česneku a přilijte jedno deci oleje. Společně mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká řidší hmota. Pastou naplňte čisté a suché malé skleničky a navrch ještě zalijte vrstvou oleje ve výšce 1 centimetr. Dobře uzavřené uchovávejte v lednici.

Takto zpracovaný česnek můžete přidávat do polévek, pod maso i do bramboráků. A ještě rada na závěr. Pastu nabírejte vždy čistou lžičkou a nezkazí se.