Je povrchní doba, všechno se dělá rychle, říká Jaromír Hanzlík. A vzpomínal na Postřižiny, Metráčka i seriály

28. červen 2018

Jaromír Hanzlík si poprvé vyzkoušel profesi scenáristy a napsal scénář k filmu Léto s gentlemanem.

Snímek bude režírovat Jiří Adamec. "Je už připravený štáb, lokace, herecké obsazení, natáčecí plán," říká v rozhovoru pro pořad Apetýt Jaromír Hanzlík, podle kterého se však ještě shánějí peníze. Ve filmu se kromě Hanzlíka objeví také Igor Bareš a Alena Antalová.

Snímek chce atmosférou navázat na film Léto v kovbojem z roku 1976, kde Hanzlík hrál s Danielou Kolářovou. Léto s gentlemanem má být v podobném duchu, půjde o lyrickou romantickou letní komedii. "Chtěl bych, aby to diváky pohladilo po duši," říká Jaromír Hanzlík, který bude ve filmu hrát gentlemana. Film by se měl začít točit v příštím roce.

V rozhovoru vzpomínal i na svoje role. A také na to, zda točil i nějaký film ve Zlíně. "Byl jsem tu asi třikrát," říká Jaromír Hanzlík, kterého při poslední návštěvě zaujaly automobily v Muzeu historických vozidel. A ve Zlíně se točil také film Metráček. "To už je let, už si na to ani nevzpomínám," říká Jaromír Hanzlík.

A v rozhovoru mluvil také o seriálech. Zahrál si totiž jak v těch slavných jako třeba Byl jednou jeden dům nebo Nemocnice na kraji města, tak i v těch současných. A dnes se točí jinak. "Doba se změnila, je povrchní, všechno musí být rychle," říká Jaromír Hanzlík.

A vrátil se také k pohádkám. V nich Jaromír Hanzlík nikdy nehrál prince. "Petr Štěpánek, který se mnou jde životem od první třídy, ten si princů na rozdíl ode mne užil," říká v rozhovoru v pořadu Apetýt.

Jaromír Hanzlík na Zlín Film Festivalu
Jaromír Hanzlík v Českém rozhlase Zlín
autoři: Andrea Kratinová , Tomáš Fránek
Spustit audio

Související