Jaroslav Parči se představí coby kapitán Carbon Castel-Jaloux v novém muzikálu Cyrano

2. listopad 2021

Zpěvák Jaroslav Parči v době covidu nelenil. Změnil životní styl, chystá nové autorské písně a také duet se zpěvačkou Ilonou Csákovou. Vystupuje i v několika muzikálech.

Jaroslav Parči

„Momentálně vystupuji v pěti muzikálech. Galileo a Mefisto v divadle Hybernia, Čas růží v Hudebním divadle Karlín. Od prosince se bude hrát Sněhová královna, zimní muzikál pro děti. A nakonec zcela nový, autorský muzikál Cyrano dirigenta a ředitele Hudebního divadla Ze:Mě v Českých Budějovicích Vojtěcha Adamčíka.”

Jak jste získal angažmá tak daleko od Prahy?

„Ještě před lockdownem proběhl konkurz. Já byl coby herec a zpěvák pro českobudějovickou produkci neznámý, nicméně mě vzali, za což jsem velmi vděčný. Vojtěch Adamčík a režisér David Cody jsou lidé na správném místě, ví, co dělají a dělají to velmi dobře. Důkazem je i chystaný muzikál.”

Bydlíte kousek od Prahy, jak často jezdíte do Českých Budějovic na zkoušky?

„Muzikál se zkouší už asi dva roky. Lockdown nás zastavil na rok a půl. Když se ale vše fungovalo, pendloval jsem mezi Úvaly a Českými Budějovicemi zhruba měsíc a půl a bylo to velmi náročné.”

Jde zatím o vaši asi největší roli v muzikálu?

„Obsadili mne do role kapitána Carbon Castel-Jaloux, který má své vojsko a bojuje se Cyranem ve Francii. Moje postava je i poměrně vtipná, musím být přísný a zakřičet na ně (vojsko). Za roli jsem vděčný, zřejmě jsem na castingu zapůsobil, tak uvidíme, snad nezklamu.”

autor: Jan Berousek
Spustit audio