Jak zdatný musí být policista? Náš reportér to vyzkoušel

Co všechno musí zvládnout zájemce o práci u policie? Zájemci si to dnes mohli vyzkoušet v Brně. Fyzické testy si vyzkoušel i náš reportér Tomáš Kremr.

Jihomoravští policisté hledají posily. Kdo chtěl, mohl si v pondělí vyzkoušet svou fyzickou zdatnost v tréninkovém areálu v Brně. A v případě, že by uspěl, mohl se rovnou ucházet o práci u policie.

Zájemců se po deváté ráno sešlo téměř třicet. Byl mezi nimi i reportér Českého rozhlasu Brno Tomáš Kremr, který po celou dobu testů natáčel svou reportáž. A také odvážná Karolína.

Policejní fyzické testy

„Chtěla jsem vyzkoušet, jaké ty fyzické testy jsou. Nad službou u policie jsem už dlouho přemýšlela, takže by bylo fajn, kdyby to klaplo,“ přiznala před začátkem testování.

Všichni účastníci dostali závodnická čísla a mohli se pustit do tělocviku.

„Prvním testem je člunkový běh, druhý test jsou kliky, pak je taková sestava a na závěr běh na jeden kilometr,“ vyjmenoval, co testované čeká, policista a trenér Tomáš Kadlec.

Policejní fyzické testy

V první disciplíně nebyl reportér Tomáš Kremr sice nejlepší, ale ani nejhorší, jak spokojeně konstatoval. Horší už to bylo s kliky.

Na poslední úkol, běh na jeden kilometr, testovaným „zatopilo“ počasí. Začalo totiž pršet. Běžcům to ale náladu nezkazilo.

Policejní fyzické testy

„Běželo se mi výborně. Mám vzpomínku na dnešní den, stálo to za to,“ hodnotí Vojtěch, který doběhl jako poslední.

Karolína přiznává, že nejhůř se jí vedlo v klicích. „Kliky mě překvapily, protože jsem nevěděla, jak se mají správně dělat, takže jsem trénovala úplně jinak,“ vysvětluje a hned dodává, že hodlá trénovat pro příště.

Policejní fyzické testy

Z devětadvaceti uchazečů nakonec neprošlo dvanáct lidí. Tomáš Kremr byl mezi nimi. „Možná je to tak dobře a raději zůstanu novinářem,“ zhodnotil výsledek střízlivě.

autoři: Tomáš Kremr , ska
Spustit audio