Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Jahodová sezóna začíná! Naše české jahody už můžete koupit na trzích i nasbírat v jahodárnách. Byla by škoda je hned rozvařit na marmeládu, raději si dejte tyhle vynikající knedlíky podle receptu Zuzky Plíškové. Ingredience vystačí na čtyři porce.
Budete potřebovat:
500 g tvarohu
2 vejce
12 lžic strouhanky
5-6 lžic mouky
4 lžíce cukru
čerstvé jahody
Postup:
1. Smícháme tvaroh, vejce, strouhanku, mouku a cukr.
2. Do vzniklého těsta balíme jahody, které jsme předtím obalili v cukru.
3. Vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut.
4. Poté je obalujeme v mletých oříšcích nebo strouhance opražené na másle.
5. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou, nebo máslem a cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka