Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodová sezóna začíná! Naše české jahody už můžete koupit na trzích i nasbírat v jahodárnách. Byla by škoda je hned rozvařit na marmeládu, raději si dejte tyhle vynikající knedlíky podle receptu Zuzky Plíškové. Ingredience vystačí na čtyři porce.

Budete potřebovat:

500 g tvarohu
2 vejce
12 lžic strouhanky
5-6 lžic mouky
4 lžíce cukru
čerstvé jahody

Postup:

1. Smícháme tvaroh, vejce, strouhanku, mouku a cukr.

2. Do vzniklého těsta balíme jahody, které jsme předtím obalili v cukru.

3. Vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut.

4. Poté je obalujeme v mletých oříšcích nebo strouhance opražené na másle.

5. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou, nebo máslem a cukrem.

autor: Zuzana Plíšková