Jablečné pusinky
Drobné cukroví, které není nijak náročné na suroviny, ale určitě si jej zamilujete. Recept pochází z Jablečné kuchařky, která vyšla při příležitosti jednoho ročníku Slavností jablíček. Recepty do této kuchařky připravila a vyzkoušela Ludmila Macková.
Budete potřebovat:
těsto:
250 g tvarohu
250 g másla
250 g hladké mouky
náplň:
4 středně velká jablka
cukr dle chuti
skořice
mletý cukr na obalení
Postup:
1. Máslo nastrouháme a necháme změknout.
2. Přidáme mouku a tvaroh a vypracujeme hladké těsto.
3. Zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v lednici.
4. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
5. Dáme do kastrolu a spolu s cukrem a skořicí dusíme doměkka.
6. Necháme vychladnout.
7. Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka.
8. Doprostřed každého dáme trochu jablečné náplně a kraje přehneme.
9. Pečeme při 180 stupních 10 minut dozlatova/15 minut dokřupava.
10. V závěru pečení se okraje rozlepí a pusinky “rozšklebí”, to ale není na závadu.
11. Ještě horké obalujeme v cukru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka