Iva Kubelková: Pořad Sama doma byl pro mě velký moderátorský křest

8. říjen 2020

Iva Kubelková se stala známou v roce 1996, když uspěla v české soutěži krásy. Svět modelingu ale brzy opustila a dala se na dráhu moderátorky, herečky a později také zpěvačky.

S výjimkou několika reklam a spolupráce s vybranými značkami se Iva Kubelková nevěnuje modelingu už deset let. „Modeling jsem vždycky měla spíš jako takovou hezkou práci, kde si člověk vydělá a postaví se na vlastní nohy. Velmi brzy jsem ale začala dělat něco, kde se o trochu víc mluví,“ směje se a naráží na svou kariéru moderátorky.

I přes to, jak dlouho se modelingu nevěnuje, ji za modelku mnoho lidí stále označuje. „Není to tak, že bych nerada slyšela, že jsem modelkou. Přijde mi to ale nepatřičné vůči modelkám, které tu práci opravdu dělají,“ říká Kubelková.

Moderátorský křest

Sedm let moderovala Iva Kubelková v České televizi pořad Sama doma. „Ten pořad jsem milovala a myslím si, že má své místo na veřejnoprávní televizi. Pro mě to byl navíc velký moderátorský křest, protože přece jenom je to živý přenos a je tam mnoho témat, která se střídají. Během pár vteřin se tak musíte otočit od jednoho hosta k druhému. Jsou to většinou odborníci, lidé na svých místech, kteří vědí, o čem hovoří, a vy musíte nějakým způsobem vést rozhovor,“ vysvětluje. „Mám pocit, že to pro mě byla taková druhá vysoká škola života, protože jsem se tam dozvěděla obrovskou spoustu zajímavých informací,“ říká.

Z modelky zpěvačkou

Povolání zpěvačky si Iva Kubelková, která pochází z muzikantské rodiny, přibrala jako poslední. Nyní se navíc může pochlubit novou deskou s názvem Jak moc mě znáš, na které spolupracovala s hudebním skladatelem a kytaristou Michalem Pavlíčkem. Na novince najdeme dvanáct písní, pro které si zpěvačka napsala sama text. „Vzniklo to tak, že mi Michal poslal hudbu, já si ji pustila do uší a vyvolala ve mně tak silnou emoci, že mi sám vytanul text,“ popisuje.

„Krve by se ve mně nedořezali, když jsem Michalovi posílala první text. A on mi odepsal, že je to autentické a moc se mu to líbí. Prý takových výpovědí, kde žena zpívá skutečně to, co si myslí a cítí, na hudební scéně už tolik není,“ říká s úsměvem.

Dokáže Iva Kubelková přijímat chválu? A jak velký šatník vlastní? Poslechněte si záznam celého rozhovoru.

Spustit audio