I přes prodloužení provozní doby se ve Valašském Meziříčí čeká na testování skoro týden

10. listopad 2020 09:55

S rostoucím počtem lidí nakažených koronavirem na Vsetínsku stoupá i poptávka po testování na covid-19. V regionu fungují dvě odběrová místa.

Nemocnice na Vsetínsku prodloužily provozní dobu odběrových míst pro koronavirové testy. Zatímco ve Vsetíně, kde testují pouze indikované pacienty, se lidé dostanou na test bez čekání, ve Valašském Meziříčí jdou na odběr téměř týden po objednání. Českému rozhlasu Zlín to potvrdila mluvčí nemocnice Radka Miloševská i mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant. 

Ve Vsetínské nemocnici se testuje v pavilonu K, kam zájemce o testování navádějí velké cedule s šipkami už od závory u vrátnice. Denně tady provedou asi 300 odběrů. Zájem o ně je stále vysoký, nemocnice v posledních dnech hned několikrát posílila personálně odběrové týmy. Lidé tak mohou jít na test obvykle ve stejný den, kdy se v systému objednali.

Čtěte také

Ve druhé v nemocnici ve Valašském Meziříčí, kterou provozuje soukromá společnost AGEL, se také lidé musí objednat do rezervačního systému, na test ale čekají až 5 dnů. Nemocnice přitom hned několikrát v uplynulých dvou týdnech prodloužila otevírací dobu odběrového místa. Aktuálně se tam lidé mohou přijít otestovat od 6:30 ráno až do 18ti hodin a nově taky v sobotu dopoledne. Jak potvrdila mluvčí nemocnice Radka Miloševská, zvýšený zájem tu sice registrují už měsíc, odběrová místa jsou ale na svém maximu a lidé, kteří chtějí test dříve, musí využít jiné odběrové místo. Z Valašského Meziříčí tak míří zájemci o testování často do Vsetína nebo na drive-in odběrové místo v nemocnici T. Bati ve Zlíně.

Aktuální seznam odběrových míst ve Zlínském kraji najdete na https://rozhl.as/45O.

Spustit audio

Související