I dnes pro vás máme rady do kuchyně, určitě je využijete
Jak by řekla moje babička, dnes pro vás mám z každého rožku trošku. Tedy pár jejích užitečných rad.
Také se vám stalo, že se sekaná přichytila na dno pekáče? Stačí ji připravit podložku z cibule nakrájené na kroužky nebo nasekané nahrubo. Nejen, že se sekaná nepřichytí, ale použitou cibuli můžete přidat do šťouchaných brambor nebo bramborové kaše.
Pokud chcete, aby vaše pečené kuře nebo kachna měly opravdu zlatavou kůrčičku, potřete je několikrát během pečení mlékem, funguje to stoprocentně.
Potřebujete do polévky nebo omáčky trochu jíšky a nemáte čas ji připravit? Stačí vzít kousek studeného másla a smíchat ho se lžičkou hladké mouky. Tato rychlá varianta jídlo nejen zahustí, ale také krásně provoní. Doufám, že triky mojí babičky vyzkoušíte a budou vás bavit stejně jako mě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.