Husté sněžení zapříčinilo na jihu Moravy řadu nehod. Silničáři uzavřeli některé silnice

Silničáři v Jihomoravském kraji bojují s intenzivním sněžením. Silnice I. třídy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na Blanensku, Znojemsku a na Břeclavsku se na silnicích II. a III. třídy tvoří místy sněhové jazyky. Patrně nejhorší je situace na Vyškovsku.

„Jede se nepřetržitě už 24 hodin, venku máme na Vyškov a Slavkov 13 sypačů, k tomu 21 radliček, 2 čelní radlice. Uzavřena je silnice III. třídy Milešovce - Šaratice a silnice II. třídy Vyškov – Drnovice - Podomí pro vozidla nad 12 tun,“ informoval dispečer Richard Pokorný.

Dodal, že podle předpovědi by vrchol dnešního intenzivního sněžení měl nastat kolem poledne. „Mělo by to být ještě horší.“

Také na Blanensku se ve vyšších polohách tvoři sněhové jazyky a podobně je tomu i na Znojemsku. Sněhové jazyky hlásí rovněž Břeclavsko, a to hlavně na silnicích Těšany - Terezín, Nikočice - Velké Němčice a Pavlovice- Velké Bílovice.

Čtěte také

Kvůli hustému sněžení a vozovkám pokrytým sněhem došlo už během dnešního rána k řadě nehod. Dvě vozidla havarovala u obce Čebín v okrese Brno-venkov, silnice je tam průjezdná jen jedním pruhem. Další nehoda bez zranění se stala v Břeclavi na náměstí T. G. Masaryka. V Brně v ulici Zapletalova došlo ke střetu traktoru s dodávkou, opět bez zranění. V Jiříkovicích skončilo auto v závěji mimo vozovku, nyní je traktorem vytahují hasiči.

autoři: Zuzana Kopuletá , msk
Spustit audio