Víkendové tipy v kraji: Josefský košt, pěvecké soutěže, vítání jara v zoo i jedovnický jarmark

14. březen 2024

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Vítání jara v ZOO Brno

  • 16. března, Brno

V sobotu se bude v brněnské zoo vítat jaro. Akce nabídne pestrý program – můžete těšit na pohádku Zvířátka a Petrovští, symbolické vyhnání Morany nebo na přednášku o záchraně dudka chocholatého na jižní Moravě.

Josefský košt v Krumvíři

  • 16. března

Sdružení vinařů Krumvíř zve na tradiční košt vín, který se bude konat v sobotu od 13 hodin v Kulturním domě v Krumvíři. Těšit se můžete na více jak 570 hodnocených vzorků. K poslechu bude hrát cimbálová muzika Vonica.

Okresní chovatelská přehlídka trofejí

  • 15. a 16. března

Okresní myslivecký spolek Hodonín ve spolupráci s obcí Mikulčice pořádá v kulturním domě v Mikulčicích přehlídku trofejí zvěře ulovené v lovecké sezóně 2023/2024. Připraveny jsou i zvěřinové hody a košt vína.

XX. ročník Dětské pěvecké soutěže Jaromíra Měchury

  • 16. března

V kulturním domě ve Svatobořících-Mistříně se v soboru uskuteční XX. ročník Dětské pěvecké soutěže Jaromíra Měchury. Malé zpěváčky doprovodí Varmužova cimbálová muzika. Začátek je v 15 hodin.

Když jsem šel z Bánova

  • 17. března

V Bánově u Uherského Brodu se v neděli koná setkání harmonikářů a heligonkářů. Začátek je ve 14 hodin ve společenském sále místní základní školy. Těšit se můžete na harmonikáře a heligónkáře z Moravy a Slovenska.

Jarní jedovnický jarmark

  • 16. března

V Jedovnicích se v sobotu bude konat jarní jedovnický jarmark. Dveře místního kulturního domu se otevřou v 8 hodin, předpokládané ukončení akce je naplánované na 16. hodinu. Na programu jarmarku je mimo jiné ochutnávka některých výrobků, prezentace řemesel s ukázkami výroby. Vzhledem k blížícím se Velikonocům tam lidé najdou také kraslice.

Vyletěla holubička

  • 17. března

Městské kulturní středisko Kyjov zve na XXXIII. ročník soutěže dětských zpěváčků lidové písně. Zazpívají děti reprezentující region severního Kyjovska a Vracova, zpěváky doprovodí cimbálová muzika Friška. V doprovodném programu vystoupí dětský folklórní soubor Kyjovánek. Soutěž se uskuteční v neděli od 14 hodin v divadelním sále Domu kultury v Kyjově.

Výstava Cesty v Galerii Josefa Jambora

  • do 14. dubna, Tišnov

V Galerii Josefa Jambora v Tišnově se koná výstava „Cesty – Jan Horáček, Jaroslav Pulicar“. Představuje výběr z momentních fotografií brněnského fotografa Jaroslava Pulicara a pražského kameramana a fotografa Jana Horáčka. Výstava potrvá do 14. dubna.

Výstava Jménem zákona, stůj!

  • do 14. dubna, Boskovice

Na výstavě jsou představeny dějiny četnictva v letech 1850–1945 se zaměřením na boskovický region. Můžete se těšit na celou řadu exponátů a fotografií ze soukromých sbírek a rodinných pozůstalostí.

Doprovodný program je zaměřený na kriminalistické metody počátku 20. století. Návštěvníci si vyzkouší určování na základě daktyloskopie, portrétní identifikace, otisků bot a další.

Spustit audio