Hovězí Rendang vařený v kokosovém mléce

Poznávání zajímavých míst, kultury i gastronomie. To vše přinášejí páteční apetýtové recepty. Na cesty se vydáváme se šéfkuchařem Milanem Václavíkem.

Na hovězí Rendang vařený v kokosovém mléce potřebujeme:

  • 300 gr hovězího masa (kýta, plec)
  • 2 červené cibule
  • 1 menší zázvor
  • 5 stroužků česneku
  • 1 menší galangal
  • 2 chili papričky
  • 1 čajová lžíce mletého koriandru
  • ¼ čajové lžíce kurkumy
  • 1 badyán
  • 4 tobolky kardamomu
  • 3 kousky citronové trávy
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 čajová lžíce hnědého cukru

Postup:

Nejdříve si připravíme pastu:

Do mixéru vložíme: oloupané a nakrájené – cibuli, zázvor, česnek, galangal, čili papričky, koriandr, kurkumu. Vše rozmixujeme na pastu.

  1. V hrnci na rozpáleném oleji tuto pastu orestujeme, dokud nezačne tmavnout. Asi 10 minut.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, badyán, citronovou trávu, kardamom a vše společně orestujeme.
  3. Osolíme a poté zlehka podlijeme vodou a kokosovým mlékem, přidáme cukr a pomalinku na malém plameni dusíme doměkka alespoň tři hodiny.
  4. Vodu přiléváme opatrně.
  5. Na konci vaření, musí být voda z hrnce vyvařená a maso musí zůstat pouze obalené touto vyvařenou “omáčkou”, která ztmavne. 
zdroj: Milan Václavík

Související

  • Gallo pinto

    Cestování a poznávání rozmanité gastronomie se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. To slibují páteční apetýtové recepty. 

  • Harira (tradiční marocká polévka)

    V pátečních apetýtových receptech vás zveme k dalšímu cestování a poznávání rozmanité gastronomie. Na cesty se po čase opět vydáváme se šéfkuchařem Milanem Václavíkem.