Hovězí Rendang vařený v kokosovém mléce
Poznávání zajímavých míst, kultury i gastronomie. To vše přinášejí páteční apetýtové recepty. Na cesty se vydáváme se šéfkuchařem Milanem Václavíkem.
Na hovězí Rendang vařený v kokosovém mléce potřebujeme:
- 300 gr hovězího masa (kýta, plec)
- 2 červené cibule
- 1 menší zázvor
- 5 stroužků česneku
- 1 menší galangal
- 2 chili papričky
- 1 čajová lžíce mletého koriandru
- ¼ čajové lžíce kurkumy
- 1 badyán
- 4 tobolky kardamomu
- 3 kousky citronové trávy
- 300 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžíce hnědého cukru
Postup:
Nejdříve si připravíme pastu:
Do mixéru vložíme: oloupané a nakrájené – cibuli, zázvor, česnek, galangal, čili papričky, koriandr, kurkumu. Vše rozmixujeme na pastu.
- V hrnci na rozpáleném oleji tuto pastu orestujeme, dokud nezačne tmavnout. Asi 10 minut.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, badyán, citronovou trávu, kardamom a vše společně orestujeme.
- Osolíme a poté zlehka podlijeme vodou a kokosovým mlékem, přidáme cukr a pomalinku na malém plameni dusíme doměkka alespoň tři hodiny.
- Vodu přiléváme opatrně.
- Na konci vaření, musí být voda z hrnce vyvařená a maso musí zůstat pouze obalené touto vyvařenou “omáčkou”, která ztmavne.
Související
-
Gallo pinto
Cestování a poznávání rozmanité gastronomie se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. To slibují páteční apetýtové recepty.
-
Harira (tradiční marocká polévka)
V pátečních apetýtových receptech vás zveme k dalšímu cestování a poznávání rozmanité gastronomie. Na cesty se po čase opět vydáváme se šéfkuchařem Milanem Václavíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.