Hovězí líčka z Jevišovic
Vyzkoušejte recept na hovězí líčka od našeho posluchače Michala Kocha.
Budete potřebovat:
cibuli
kořenovou zeleninu
tuk
hovězí vývar
hříbky
hovězí líčka
Postup:
1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo.
2. Pak si připravíme domácí sádlo. Tuk rozeheřejeme a přidáváme cibuli a pak zeleninu. Až začne pouštět sťávu tak přidáváme hříbky a líčka. Vše orestujeme.
3. Když už máme vše orestované, tak zalijeme vývarem a dochucujemem solí, pepřem a česnekem. Doba přípravy je 3 až 4 hodiny dušením.
4. Nepoužíváme mouku a zbylou štávu necháme vydusit. Zeleninu nemixujeme, ale necháme ji přejít do rosolu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.