Jsem vlk samotář a písničky bych nejraději hrál v kavárně. Pro 50 tisíc lidí, směje se muzikant Dušan Vitázek

12. květen 2021

Muzikálový herec oceněný cenou Thálie, ale i zpěvák vlastních autorských písní. Proč o svém albu Letím říká, že je plné svobody? A proč se rozhodl míchat různé hudební žánry od folku přes blues a rock?

„Jako muzikant setřásám muzikálové pozlátko,“ říká herec a zpěvák Dušan Vitázek, který vydal své druhé sólové album.

Nedávno oslavil čtyřicátiny a rozhodl se bilancovat hudebně na albu, ke kterému napsal sám texty i hudbu. „Každá píseň nese jiné téma. Každý si v tom najde něco svého,“ říká muzikant, který vládne kytarou a dokáže své písně zahrát i na klavír.

„Je to moje druhé album. První album vzniklo v roce 2017, pak jsem sbíral nové písničky, které jsem hrál někdy až na hraně buskingu po Čechách, po Slovensku, Moravě a Tatrách. Měl jsem je už všechny ohrané, tak jsem chtěl udělat velký koncert minulý podzim. Jenomže to nešlo, tak jsem se rozhodl – není koncert, vrhneme se na album!“

Prožívá při zpěvu podobnou euforii, jako když stojí při závěrečném potlesku na pódiu? „Ne-li větší,“ přiznává zpěvák, který o sobě říká, že je extrovertní introvert.

Jak ho ovlivnilo zavření hranic a nemožnost jet na rodné Slovensko? Jaké je jeho nové album? Poslechněte si celý rozhovor Jarky Vykoupilové s Dušanem Vitázkem, který zahraje i naživo – česky i slovensky.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio