Hokejisty Komety po rezignaci Hadamczika převzal majitel Libor Zábranský

6. únor 2016

Po včerejší rezignaci Aloise Hadamczika z lavičky hokejistů Komety Brno mají hráči desátého týmu hokejové extraligy nového trenéra. Týmu se ujal majitel celého klubu Libor Zábranský a už s ním absolvoval první trénink.

„Po zralé úvaze a konzultaci celého vedení klubu jsme dospěli k názoru, že nebudeme dělat překotné změny,“ řekl v rozhovoru pro klubový web majitel a zároveň nový trenér Libor Zábranský poté, co se ujal pozice na střídačce.

Kromě jeho příchodu na místo Aloise Hadamczika se v realizačním týmu Komety nic nemění. Zůstávají v něm trenéři Kamil Pokorný a Karel Beran.

„Shodli jsme se, že můžu klukům pomoct. Jsem si vědom tlaku, který na mě bude. To je po celých 12 let mého působení v Kometě stejné. To na druhou stranu může pomoct klukům, aby se uvolnili. Našim úkolem je vrátit jim sebedůvěru a vytáhnout z nich to nejlepší, co v nich je,“ nastínil cíl s týmem.

Jihomoravský klub byl bez trenéra jen pár hodin po včerejší rezignaci bývalého reprezentačního kouče Hadamczika. Ten odstoupil poté, co prohrál sedm z posledních osmi zápasů. Poslední kapkou byl domácí debakl od Litvínova.

„Klobouk dolů, že do toho šel. Věděl, do jakého mlýna jde, jakému tlaku bude v Kometě vystaven. Každý po něm chtěl medaili, ale je to sport, ne vždy se to podaří. Jak k tomu přistoupil, je vidět, že mu na Kometě záleží. Rozhodl se dát týmu nový impulz a jako zkušený trenér určitě ví, co dělá,“ myslí si Libor Zábranský.

autor: vman
Spustit audio