Hokejisté Sparty porazili Vítkovice 4:3 a snížili v předkole stav série na 1:2

14. březen 2019

Hokejisté pražské Sparty odvrátili ve třetím utkání předkola play off extraligy soupeřův první mečbol a na domácím ledě porazili Vítkovice 4:3. Zároveň tak ukončili dlouhou sérii 12 porážek ve vyřazovacích bojích. Stav série, která bude pokračovat v pátek dalším duelem v Praze, je 1:2.

Pražané inkasovali první, ale už do půlky zápasu otočili vývoj na 3:1. Gól a nahrávku si v dresu vítězů připsal útočník Lukáš Klimek, dvěma asistencemi pomohl Lukáš Rousek.

Sparta začala aktivně a dala jasně najevo velkou chuť se ještě poprat s nepříznivým vývojem série. V páté minutě přišla i první větší možnost domácích, jenže Hlinka na konci přečíslení tři na dva gólmana Bartošáka prostřelit nedokázal. Hosté kontrovali v úvodní početní výhodě před polovinou prvního dějství, slibné Romanovy pokusy však zastavil pozorný Machovský.

Pak těsně minul Bukarts a v 16. minutě slavili hokejisté Ridery vedoucí gól. Ačkoliv už se zdálo, že Pražané přestáli nelehkou chvilku po Trškově zakončení, dostal se k dorážce Tybor a prostřelil Machovského.

Spartě však do dalšího průběhu hodně pomohlo, že srovnala krok ještě do první přestávky. Z prostoru levého křídla vypálil Kudrna a ranou na bližší tyčku zastavil časomíru 26 sekund před koncem úvodní třetiny.

Znovu 2:1. Vítkovice vyhrály v předkole play off nad Spartou i druhý zápas

David Květoň dal Spartě dva góly

Hokejisté Vítkovic v sérii předkola play-off nad Spartou vyhráli i druhý zápas. Na domácím ledě porazili hosty z Prahy 2:1, obě branky dal David Květoň.

Druhá část patřila zcela jednoznačně domácím. Na koně jim pomohla skvělá efektivita v přesilovkách. Obrat dokonal v 25. minutě po zakončení z prostoru mezi kruhy Klimek a z velmi podobné situace, jen po přihrávce z druhé strany, se prosadil v 30. minutě i Jarůšek.

Sparta pokračovala s velkou chutí a dál zaměstnávala Bartošáka, jenže pohříchu nevyužila před druhou přestávkou obrovskou příležitost k dalšímu navýšení náskoku. Pražané měli k dispozici 96 vteřin hry pět na tři, avšak dvojnásobnou přesilovku sehráli žalostně a Bartošáka nepřiměli ani k jedinému ostřejšímu zákroku.

Náprava přišla zkraje třetí části v oslabení, kdy se po Bartošákově zaváhání radoval Delisle. Ostravané se však brzy vrátili do zápasu, když na konci 45. minuty využili další přesilovku zásluhou Schleisse, a to už po pouhých čtyřech sekundách.

V 54. minutě navíc přišlo obrovské zaváhání také v podání strážce domácí branky. Machovskému se nepovedla rozehrávka u zadního hrazení a Kucsera snadno zakončil do odkryté branky. Domácí notně znervózněli a nakonec potřebovali i porci štěstí, když Šidlíkův pokus při power play Ostravanů zastavila tyč.

zdroj: ČTK
Spustit audio