Hokejisté Karlových Varů vypadli z elitní extraligové osmičky. Prohráli s Brnem 1:3

24. únor 2021 08:30

Od začátku sezony se hokejisté Karlových Varů drželi v elitní extraligové osmičce. Pět kol před koncem základní části z ní ale vypadli.

Hokejisté Karlových Varů mohli ještě loni v prosinci pomýšlet na umístění v elitní extraligové čtyřce a přímý postup do čtvrtfinále. Následovalo ale zhoršení výsledků a postupný pád na osmé místo tabulky, které aspoň zaručuje start předkola play off v domácím prostředí. Po prohře 1:3 v Brně už ale ani toto neplatí, Energie se propadla právě za Brno na příčku devátou.

„Problém to vůbec žádný není. Domácí prostředí bez diváků, si myslím, hraje minimální roli. Jestli se nepletu, tak jsme získali víc bodů na venkovních hřištích. Nebudeme si vybírat, jestli budeme začínat doma, nebo venku, ani na jakého soupeře půjdeme,“ řekl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška poté, co Západočeši po prohře 1:3 na ledě brněnské Komety spadli na devátou příčku tabulky. To znamená, že start předkola play off je bude čekat na ledě soupeře.

Do konce základní části ještě zbývá odehrát pět kol. Kdyby se soutěž zastavila teď, Karlovy Vary by v předkole narazily právě na Brno. Útočník Tomáš Vondráček by soupeře z jihu Moravy bral: „Klidně. Byl by to dobrý hokej. Kdybychom si pohlídali jejich první lajnu, mohli bychom být úspěšní.“

Upozornil Vondráček na první útok Komety ve složení Mueller, Holík, Zaťovič. Právě tato trojice rozhodla i zápas v Brně, když se postarala o dvě první trefy domácích a poslední gól padl až do prázdné branky při hře bez gólmana.

Zabojovat o návrat do elitní osmičky můžou karlovarští hokejisté v pátek doma proti předposlednímu Zlínu.

autoři: David Nekvinda , nkr
Spustit audio