„Herci jedí na hostinách jenom chleba.“ Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal u Jana Čenského

23. únor 2020

Na pořadu Pochoutkový rok spolupracují 17 let. Vybrali si mě do poroty, protože vědí, že mi chutná, říká Naďa Konvalinková, která přišla do studia s Patrikem Rozehnalem.

„Přečteme si recepty od posluchačů a za autorem pošleme Patrika, který všechno natočí,“ prozrazuje vznik pořadu Pochoutkový rok Naďa Konvalinková. „Porota pak zkontroluje, jestli jejich původní představa odpovídá tomu, co posluchači uvařili,“ dodává Patrik Rozehnal. Obor ho tak zaujal, že se po vysokých školách vyučil kuchařem.

Ochutnávala Alena Mihulová

Jak je to s jídlem ve filmu? Hodují herci na hostinách? „Když jsme točili Prince a chuďase, tak nejlepší šéfkuchaři udělali mísy s rybami a stůl plný dobrot. My dostali kousek chleba a říkali si, že si dáme po natáčení. Točili jsme celý den ve vedru v pavilonu se skleněnou střechou a večer to bylo zkažené. To byl smutek,“ vzpomíná Naďa Konvalinková.

Za 17 let znají nejen své chutě

V závěrečném kvízu Patrik na Naďu prozradil, že ráda čte, plave a relaxuje. „Usne v jakékoliv poloze. Přijde ke mně na chalupu, říká, že se jde učit scénář a za chvíli se ozývá pochrupování.“

Oblíbeným místem Nadi Konvalinkové je chalupa uprostřed lesů. Občas zaletí za sestrou do Švýcarska, kde mají dřevěnou chatičku vysoko v Alpách. „Mám moc ráda kopce, když po nich nemusím chodit,“ dodává Naďa.

Jaké jídlo nosí Naďa do divadla na veřejnou generálku? Kteří herci a herečky dobře vaří?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související