Hejtman Čunek vyjíždí mezi lidi. Chce přesvědčit veřejnost i zdravotníky o miliardové stavbě nemocnice

Investiční záměr nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích je téměř hotový.

Hejtmanství ho začne od zítřka představovat zdravotníkům i veřejnosti. Přípravný tým na čele s lidoveckým hejtmanem Jiřím Čunkem postupně navštíví všechna okresní města.

Debaty jsou naplánované postupně ve Vsetíně, Zlíně, Uherském Hradišti a nakonec Kroměříži.

Už zítra dopoledne je naplánovaná ve Zlíně beseda s primáři všech čtyř krajských nemocnic. Ta je ale neveřejná. Od tohoto pátku se ovšem každý pracovní den uskuteční veřejná debata v jednom z okresních měst.

Vsetín: Pátek 15. února od 15 hodin, Dům kultury Vsetín, malý sál.

Zlín: Pondělí 18. února od 16 hodin, 14|15 Baťův institut, Vavrečkova ulice, sál A.

Uherské Hradiště: Úterý 19. února od 16 hodin, Hotel Grand, Palackého náměstí.

Kroměříž: Středa 20. února od 16 hodin, Hotel U Zlatého kohouta, Velké náměstí.

Každé debatě by měla předcházet beseda v dané nemocnici. Tady ovšem budou jednání neveřejná, určená jsou pouze pro zdravotníky.

Hejtmanství rezervovalo sály ve městech na dvě hodiny. Přípravný tým řekne něco o finanční náročnosti investice a také proč se vyplatí stavba nové nemocnice. 

Návštěvníci besed se také dozvědí, jak se výstavba i provoz nemocnice dotkne dopravy i zástavby ve Zlíně - Malenovicích. Odborníci podle hejtmana Jiřího Čunka také upřesní, čím se bude toto zdravotnické zařízení lišit od stávající zlínské nemocnice.

O záměru výstavby nemocnice za téměř osm miliard korun by mělo mimořádné krajské zastupitelstvo hlasovat ve druhé polovině března.

autor: pes
Spustit audio

Související