Hala Komety nebude v Brně na místě velodromu, ale u pavilonu Z na výstavišti

Brno nepostaví multifunkční halu pro hokejovou Kometu na výstavišti v místě současného velodromu, ale u pavilonu Z v západní části výstaviště.

Novinářům to dnes řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Nové místo je lepší z hlediska času, napojení na městskou hromadnou dopravu a parkování. Stavba haly bude stát 1,4 miliardy korun a nabídne 12 000 míst. DRFG aréna se 7 700 místy už kapacitně nestačí.

Nové umístění haly dnes schválil řídicí výbor pro strategické projekty, který spadá pod primátorku. Vznikl také projekční tým, v němž jsou politici, majitel Komety Brno Libor Zábranský, generální ředitel městské firmy Brněnské komunikace Luděk Borový i zástupci odborů magistrátu a městských firem.

Hala pro Kometu měla původně být za Lužánkami, kde je i chátrající fotbalový stadion. Kvůli majetkovým sporům tam ale město nemůže stavět ani nový stadion, ani hokejovou halu. Proto se začalo mluvit o tom, že by hokejová hala mohla stát na výstavišti v místě cyklistického oválu.

Muselo by se však počkat, až se velodrom přesune do Komárova v městské části Brno-jih, teprve potom by mohla začít stavba haly. Vedení města složené ze zástupců ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD se nakonec shodlo na tom, že je lepší vybudovat halu u pavilonu Z v západní části výstaviště, která je lépe napojená na MHD a nabízí více prostoru pro parkování.

Rozhodnutí přivítal generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš. "Umístění nové multifunkční haly na brněnském výstavišti v prostoru za halou Z považujeme za důležitý strategický krok pro další rozvoj areálu a využití infrastruktury výstaviště. Spojení výstaviště a multifunkční sportovní haly je obvyklým řešením," uvedl Kuliš.

zdroj: ČTK
Spustit audio