Fazolovo-zelný salát

Kysané zelí

Ladislava Jiřičková tento salát připravuje už roky své rodině i známým a všem vždy moc chutná. V zimním období ho mají raději o to víc, že do sebe dostanou patřičné vitamíny. A v létě je vděčný, protože je rychlý a na chatě se může jíst celý víkend.

Budete potřebovat:

3 plechovky koupených fazolí (nejlépe kombinace 1 chilli, 1 s protlakem a třetí může být jakákoli dle vlastní chuti)
1/3 balíčku uvařených vychladlých těstovin
1 menší miska kvašeného nebo sterilovaného zelí
2-3 klobásy
2-4 lžíce majonézy nebo tatarky


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Zelí vymačkáme a klobásy nakrájíme na kostičky.

2. Smícháme s ostatními surovinami a dochutíme podle potřeby solí, pepřem, případně majoránkou.

3. Pro vylepšení můžeme přidat 2-3 uvařená nakrájená vejce, případně nakládanou kapii.

4. Podáváme s pečivem, nebo samotné.