Fazolová polévka

Luštěniny jsou výborný rostlinný zdroj bílkoviny a v našem jídelníčku by se jich mělo vyskytovat mnohem víc. A tato polévka je navíc velmi chutným způsobem jak pro své tělo udělat něco prospěšného.

Budete potřebovat:

fazole
mrkev
celer
petržel
mouka
sádlo
česnek
majoránka
sůl, pepř

Postup:

1. Fazole propláchneme a přes noc namočíme do vody.

2. Druhý den dáme vařit společně s trochou soli, cibulí a mrkví vcelku, v polovině vaření přidáme pokrájené brambory a vaříme doměkka.

3. Cibuli a mrkev vyjmeme.

4. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a trochu celeru a osmahneme.

5. Přidáme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou poté zalijeme vlažnou vodou.

6. Vmícháme do fazolové polévky a povaříme asi 10 minut.

7. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.