Expedice Z101 se vrátila do Afriky a bude pokračovat v dobrodružném putování po stopách Hanzelky a Zikmunda

17. únor 2023

Po sedmiměsíční pauze a přípravách v České republice se Expedice Z101 znovu vrátila do Afriky.

Čtěte také

V dubnu 2021 vyjeli ze Zlína cestovatelé Tomáš Vaňourek a Linda Piknerová na cestu po stopách legendární dvojice Hanzelky a Zikmunda. Jejich více než roční putování jsme každý týden sledovali v reportážích, které Tomáš Vaňourek ze svých cest posílá. 

V červenci 2022 bohužel museli cestu z mnoha důvodů přerušit, i tak se s vámi ale každý týden dělili o své cestovatelské zkušenosti a o to, jak pokračují přípravy na návrat do Afriky. Ten moment po sedmi měsících konečně nastal a cesta tak může pokračovat.

Jak cestovatele Tomáše Vaňourka přivítal súdánský Chartúm? A v jakém stavu našel svého „parťáka“ George? I to se dozvíte v další reportáži z Expedice Z101, tentokrát opět přímo z Afriky.

A přidáváme opět osobní komentář cestovatelů Lindy a Tomáše:

Neuvěřitelné se stalo skutkem a po roce se Tomáš vrátil na druhý pokus do Súdánu, kde mu kamarád Mohammed slavnostně předal klíče od George. Chvíle napětí z toho, jestli George bude mít aspoň kola, vystřídalo nadšení, protože po výměně baterky šel nastartovat, což předčilo všechna očekávání.
Po setření prachu, který sloužil ve své podstatě jako izolace, Tomáš vyjel z garáže rovnou do dílny. A protože Súdán ani Tomáš se nikdy nezmění, po pár kilometrech ho chytli policisté s tím, ze spáchal trestný čin. Naštěstí se ho zastavili náhodní kolemjdoucí, kteří poznali auto a bělocha, který od minulé návštěvy před rokem přibral 15 kilo, takže vše skončilo s úsměvy.

Linda a Tomáš

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související