Expedice Z101 byla v Etiopii okradena, policejní vyšetřování je tu plné paradoxů

24. březen 2023

Tomáš Vaňourek a Linda Piknerová při své cestě speciálem jménem George Afrikou budí často pozornost místních obyvatel. A to nejen těch poctivých.

Expedice Z101 už na své cestě Afrikou po stopách Hanzelky a Zikmunda zažila nejednu krádež. Teď se Tomáš Vaňourek a Linda Piknerová stali obětí další. Na co si nenechavci udělali zálusk tentokrát? A jak v Etiopii probíhá policejní vyšetřování? To se dozvíte v další z reportáží.

A přidáváme opět osobní komentář cestovatelů Lindy a Tomáše:

V ´Nové květině´ jak se hlavnímu městu Etiopie říká, jsme měli pobýt jen tři dny. Bohužel Tomášovi na ulici ukradli ze zapnuté kapsy mobil, a tak bylo vše jinak. Vyšetřování události na místní policejní stanici zabralo čtyři hodiny, na jejichž konci nebylo nic, jen policista, který se v průběhu vyšetřovaní převlékl z uniformy do civilu a při té příležitosti nám ukázal své trenýrky.
Služebna bez internetu a jediného funkčního počítače naznačila, jaký asi bude výsledek vyšetřování, do kterého se aktivně zapojilo několik členů stanice i náhodných kolemjdoucích. Při příchodu zpět na hotel se ukázalo, že za poslední čtyři dny je to pátý případ ukradeného telefonu jen v našem ubytování, takže jsme pojali podezření, že v hotelu je přítomen ´tipař´.
A mimochodem - jedinou věc, kterou jsme museli při vstupu na policejní stanici odevzdat, byly cigarety a zapalovač. Skládací nůž nevadil nikomu. Tak či tak, na Novou květinu nezapomeneme už proto, že se jedná o doposud nejošklivější město, ve kterém naše expedice byla.

Linda a Tomáš

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související