Ewa je jiná, ale stále popová. Jsem zvědavá, jak budou lidé na nové album reagovat, těší se Farna

6. září 2021

Úspěšná zpěvačka, moderátorka i bojovnice za přirozenou ženskou krásu – Ewa Farna. Jaké bude její nové album, které je ovlivněno mateřstvím?

„Píseň Tělo je první singl z nové desky, kterou chystám asi po sedmi letech. Na každém textu jsem se podílela, ale pracovala jsem s těmi, kdo to umí líp než já. Tím, že jsem Polka, tak pro některé věci nedokážu najít to správné spojení. Mám to tak ale i v češtině. S texty mi pomáhali Honza Vávra a Jana Infeldová z kapely Jananas,“ vysvětluje Farna, která letos slaví 15 let na hudební scéně.

Psaní textů je pro ni prý porod. „Stále vás něco vyrušuje, mobil, sociální sítě, do toho jste mámou a staráte se o dítě, tak je extrémně náročné vyhradit si čas a soustředit se.“

Co říká na líheň muzikantů na severní Moravě? „Za to můžou ty železárny!“ směje se zpěvačka. „Pochází odtud spousta zpěváků – Tomáš Klus, Jaromír Nohavica, Kryštof, Lake Malawi, Mirai. Máme tady takové hnízdečko.“

Proč ji stále dojímá vzpomínka na Davida Stypku? Podle čeho je pojmenované její album, které vyjde na podzim? Co nejhoršího se na jevišti při koncertě může stát? V záznamu rozhovoru uslyšíte v premiéře nový singl Ewy Farne s názvem No ne.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související