Dva Češi v olympijském finále, to byl sen. Ještě teď z toho mám husí kůži, svěřil se zlatý Jiří Lipták

30. srpen 2021

Zlatý střelec z olympiády v Tokiu Jiří Lipták prozradí, které dovednosti jsou u jeho sportovní disciplíny ty nejdůležitější. Jaká píseň mu před závodem zaručeně přináší štěstí? Jak probíhala oslava cenného kovu po návratu domů?

„Ve střílení je to vždycky běh na dlouhou trať. Kdo nemá výdrž a trpělivost, tak to vzdá po třech čtyřech letech. Takže je potřeba to nevzdávat hned na začátku kariéry, když se nedostaví kýžené úspěchy.“

„S Davidem jsme šli o zlato, což bylo neskutečné – ještě teď z toho mám husí kůži. Dávali jsme už nějaké rozhovory před Londýnem a našel jsem titulky, že podle Liptáka by byla nejlepší olympiáda stát s Davidem Kosteleckým na stupních vítězů. Sen se nám vyplnil o 10 let později. Na místě nám to úplně nedocházelo. Těšil jsem se domů, až se budu moct podívat ze záznamu na finále, jak to probíhalo, protože tam jsem to nevnímal jako divák,“ vypráví Jiří Lipták.

Kolik času tráví na střelnici? Co si vybaví ze svých střeleckých začátků? Poslechněte si celý rozhovor Jarky Vykoupilové s olympijským vítězem v trapu Jiřím Liptákem.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související