Dopravu na Vysočině komplikuje sněžení a zapadlé kamiony

8. leden 2019 09:30

Dopravu na Vysočině, kde od noci sněží, dnes komplikují zapadlé kamiony. U Jitkova na Havlíčkobrodsku na silnici 34 jich je podle údajů na policejním webu zapadlých pět.

Odstavený kamion komplikuje i provoz na dálnici D1, pro kterou na Vysočině platí varování před kluzkou vozovkou. Kamion stojí na 100. kilometru ve směru na Prahu. Ve směru na Brno na 96. kilometru havarovala v 8:30 dvě osobní auta, nikdo se nezranil. Tvoří se kolony.

Bez zranění se obešla i ranní nehoda autobusu na náměstí Svobody v Pacově na Pelhřimovsku.

Dálnice D1

Nehoda na dálnici se stala v místě zúžení, kde se kvůli modernizaci jezdí jen dvěma jízdními pruhy. Kvůli kolizi dvou osobních aut je levý jízdní pruh neprůjezdný.

Brzkov, Náměšť nad Oslavou

Kamion zapadl také u Brzkova na Jihlavsku, kde je kvůli tomu silnice mezi Přibyslaví a Polnou neprůjezdná. Zapadlý kamion stojí také v ulicí Zámek v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku. V Novém Městě na Moravě na silnici číslo 19 také zapadl kamion, podle mluvčí hasičů Petry Musilové hrozí, že se převrátí.

V kraji začalo podle dispečerky krajských silničářů Evy Muškové sněžit dnes kolem 03:00, nejprve na Havlíčkobrodsku, postupně v celém kraji. Hlavní tahy jsou mokré nebo s rozbředlým sněhem, na vedlejších silnicích leží vrstva sněhu krytá posypem. Teploty v noci klesaly k minus třem stupňům Celsia.

Sněžení může být podle meteorologů dnes na Vysočině i vydatnější, postupně ho bude ubývat nebo bude padat déšť se sněhem. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou ke třem stupňům Celsia. Kvůli větru, který může v nárazech překonat rychlost 70 kilometrů za hodinu, se mohou tvořit sněhové jazyky.

zdroj: ČTK
Spustit audio