Dětští diváci jsou nejspravedlivější, nemají brzdu, myslí si Jitka Čvančarová

1. červen 2022

Ve studiu v OC Zlaté jablko ve Zlíně jsme přivítali u mikrofonu nejen muzikálovou herečku Jitku Čvančarovou.

Jak si užila roli festivalové porotkyně na Zlín Film Festivalu? „Byla jsem nadšená, každý ten film měl myšlenku a poselství nebo se zabýval hodnotami, které svět akutně potřebuje.“

„Dětští diváci jsou spravedliví, protože nemají brzdu. Prostě reagují tak, že se buď nudí, anebo jsou přikovaní do sedaček a pak nadšeně tleskají. Pro mě je umění o emocích – a ten dětský divák je nejčistší možný divák,“ hodnotí Čvančarová.

Jaké bylo studium muzikálového herectví? Čím chtěla být jako malá? Jak se jí natáčelo Betlémské světlo se Svěrákovými? Řeč bude také o její vinařské rodině a praktických dovednostech, jako je orání pole se zapřaženým koněm.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.